Ispis

ORDINARIJAT KRIŽEVAČKE EPARHIJE
Kaptol 20

10000 Zagreb

PAPA FRANJO IMENOVAO PROTOJEREJA MILANA STIPIĆA

APOSTOLSKIM ADMINISTRATOROM KRIŽEVAČKE EPARHIJE

U ponedjeljak 18. ožujka 2019. godine, Apostolska nuncijatura u Republici Hrvatskoj priopćila je da je Sveti Otac Franjo imenovao je protojereja Milana Stipića, dosadašnjeg župnika Jastrebarskog i Kričaka, apostolskim administratorom Križevačke eparhije. Vijest o imenovanju objavljena je u Rimu, danas u 12 sati. Odluku o imenovanju pročitao je danas u Ordinarijatu Križevačke eparhije, Kaptol 20, u Zagrebu, tajnik Apostolske nuncijature mons. Janusz Stanisław Błachowiak, prvi tajnik Nuncijature, u nazočnosti umirovljenog ordinarija vladike križevačkoga Nikole Kekića, vikara triju eparhijskih vikarijata, eparhijskog kancelara i ekonoma te duhovnika Grkokatoličkog sjemeništa. Sukladno Zakoniku kanona Istočnih Crkava (kan. 210 § 1), s navršenom kanonskom dobi ordinarij Nikola Kekić je u siječnju 2018. godine predao svoje odreknuće od službe ordinarija Križevačke eparhije, koju je Sveti Otac prihvatio.

Po primitku vijesti o imenovanju, neka zvone sva zvona svih župnih crkava u Križevačkoj eparhiji u trajanju od pet minuta. 

Svečano uvođenje u službu novoimenovanog apostolskog administratora održat će se u Katedrali Presvete Trojice u Križevcima, na Lazarovu subotu, 13. travnja 2019. godine, na Arhijerejskoj liturgiji koju će služiti umirovljeni vladika križevački Nikola Kekić.

O. Livio Marijan, đakon
eparhijski kancelar i biskupski tajnik

U Zagrebu, na spomendan sv. Ćirila Jeruzalemskog
18. ožujka 2019.